Ontwikkeling

Gepubliceerd op 30 januari 2022 om 10:11

Een week van ontwikkelingen.

 

Je kan zeggen wat je wil, maar het leven loopt altijd anders dan gepland.  Om Acda en De Munnik te quoten, “het leven is wat je gebeurd terwijl je andere plannen maakt”. Dat is in ieder geval mijn waarheid. Hoe ik mij deze week had voorgesteld, hoe het zou gaan lopen en hoe het uiteindelijk is gelopen zijn allemaal verschillend. Het oorspronkelijke plan was een weekje vrij, voor mij alleen. Even helemaal niets hoeven doen, behalve chillen en een beetje rommelen in huis. Ik wilde ook wat bezoekjes afleggen aan familie en vrienden. Daarnaast veel slapen en ontspannen. Toen kwamen de kinderen thuis te zitten vanwege de vele besmettingen op school, dus ik had mij aangepast en was ingesteld op een hele week moederen. We hebben het ook gewoon gezellig gemaakt. Veel spelletjes gespeeld, en zelfs een hut gebouwd midden in de kamer zoals je op de foto kunt zien.  

 

 

Omdat ze oud genoeg zijn om ook zichzelf prima te vermaken, heb ik zelf begin deze week een opruimproject aangepakt. De gehele voorraadkast/trapkast heb ik leeggehaald, uitgezocht en heringericht, dat is toch altijd een grotere klus dan je denkt, en best stressvol, om al je spul zo uitgestald op de vloer te zien liggen. Maar ik heb het gedaan, en ik ben blij met het resultaat, zoals je op de foto’s kunt zien. Verder wasjes draaien, vaatwassertje, vuilniszakje, de gebruikelijke steeds terugkerende taken in huis.

 

Toen op dinsdagavond de persconferentie liet weten dat de quarantaine maatregelen werden versoepeld, mochten de kinderen woensdag ineens weer naar school. Dat was dus weer even omschakelen met elkaar. Want de kinderen hadden zich ook ingesteld op een weekje alleen met mama. Daar zat ik dan toch ineens helemaal alleen, en wist ik even niet wat ik met mijzelf aan moest. Want ja in mijn hoofd zie ik voor mij wat ik allemaal zou kunnen doen, willen doen, en dat ik dan helemaal blij zou zijn met wat ik had bereikt. Maar mijn lichaam hield mij tegen, en trapte op de rem.  De eerste twee dagen heb ik op de bank gehangen met de televisie aan.  Ergens was het heel fijn en blijkbaar nodig, maar mijn schuldgevoel stak de kop op, en ik voelde mij er een beetje lamlendig door. Dus met frisse moed mij voorgenomen om op de vrijdag toch echt de handen uit de mouwen te steken.

 

Zoals je misschien voelt aankomen, ben ik niet verder gekomen dan stofzuigen. Wel moet ik hierbij even zeggen dat ik deze week elke avond laat naar bed ben gegaan voor mijn doen. Ik deed namelijk mee aan de 5 dagen online “Ultimate Breakthrough 2022 Challenge” van Tony Robbins! WHOEP WHOEP. Als je hem niet kent, moet je hem maar eens opzoeken op internet of netflix. Hij is echt een inspiratie voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen! Het enigste nadeel….hij loopt altijd uit! Haha. In mijn hoofd en in mijn lijf borrelen allerlei ideeën en voornemens. Het word tijd om ook de actieknop aan te zetten. Deze week heb ik veel tools gekregen om hiermee aan de slag te gaan. Stapje voor stapje kom ik dichter mij mijzelf, wie ik ben, wat ik belangrijk vind, en wat ik wil.

 

Einde van de week heb ik eindelijk foto’s gemaakt van allerlei spulletjes voor op de weggeefhoek, ze geplaatst en al een aantal mensen blij mogen maken. Zoals je op de foto kunt zien, is er weer een hoop spul dat mijn huis mocht verlaten. Dus weer een stap verder op het pad van ontspullen. Ook op dit gebied jeuken mijn handen, ik merk gewoon dat het veel rust geeft, dus ja het is echt zo dat een opgeruimde omgeving je hoofd ook opruimt. Af en toe speel ik met de gedachte om andere mensen hierin te helpen, en heb al eens stiekem gekeken naar een opleiding tot opruimcoach. Het lijkt mij echt heel tof om anderen hetzelfde gevoel te laten ervaren, en ik weet hoe lastig het kan zijn. Dit is iets wat ik nog even laat borrelen voor nu.

 

Waar ik minder blij van word is echt schoonmaken. Ik ben namelijk niet zo goed in schoonmaken. Ik hou er echt niet van! Zoals sommige mensen een paar keer per week van alles en nog wat aan het poetsen zijn in huis. Vaste routine hebben in wat, wanneer en hoe vaak iets onder handen genomen moet worden. Er is een periode geweest toen we net in dit huis woonden, dat er 1 keer in de 2 weken een dame kwam om een grote schoonmaak te doen, dat was echt heerlijk! Wanneer ik er de financiële ruimte weer voor heb, ga ik zeker weer iemand inschakelen.

Zijn er dingen waarover jij meer zou willen lezen?

Of heb je vragen voor mij, laat het weten in een reactie onder deze post, of mail mij op info@shadowsbloghut.com.

Vond je dit een leuk blog? Deel hem met je omgeving via de knoppen onderaan deze pagina.

Liefs Jennifer A.K.A. Shadow

Reactie plaatsen

Reacties

Thamara
2 jaar geleden

Lekker bezig 😉