A. Aandacht

Gepubliceerd op 2 januari 2024 om 01:03

Alles wat je aandacht geeft groeit.

 

Aardbeien bijvoorbeeld ;-) grapje. Maar ik geloof wel in deze uitspraak, en het lijkt mij een prima startpunt om mijn nieuwe blog in een vers jaar mee te starten. Mijn persoonlijke thema voor 2024 is aandacht voor mijzelf, en de doelen die ik wil bereiken. Normaal gesproken doe ik niet aan goede voornemens, en ik zal ze dus ook niet zo noemen in mijn verdere schrijven. Wel ben ik gemotiveerd om met "aandacht" aan de slag te gaan!

 

Het idee om mijn website nieuw leven in te blazen kwam een maand of twee geleden ineens in mij op terwijl ik in bed lag en probeerde te slapen. Zoals dat soms gaat gingen mijn hersentjes ineens op volle toeren draaien, en besloot ik het in steekwoorden van mij af te schrijven zodat het niet de hele nacht ging duren. Ik had dus een plan, en gedurende de weken erna kwamen er steeds meer deelplannen bij, in de vorm van doelen waaraan ik wil gaan werken. Sommige hiervan zijn heel concreet, anderen een stuk abstracter. Denk bijvoorbeeld aan het aflossen van een lening, en een spaardoel, maar ook aan het verder opruimen en ont-spullen van mijn huis. Minder van de slechte gewoontes en meer van de goede! Lekker vaag, maar deze dingen zullen vanzelf meer duiding krijgen in mijn blogs.

 

Ik zal veel geduld en doorzettingsvermogen nodig hebben, ik zie het als een uitdaging om met deze doelen aan de slag te gaan en te zien hoever ik ga komen, in de wetenschap dat ik ze zeer waarschijnlijk niet allemaal zal behalen. Dit zeg ik niet omdat ik er niet in geloof, of omdat ik denk dat ik het niet kan. Het is realistisch kijken naar wat haalbaar is, en een stukje zelfkennis. Ik weet namelijk van mijzelf dat ik veel voor elkaar krijg als ik goed in mijn vel zit. Maar ik weet ook dat er periodes zijn waarbij het tegenovergestelde waar is. Daarbij leg ik de lat voor mijzelf ook altijd net te hoog, en wil ik het liefst alles tegelijk en in één keer. Ook zijn er altijd omstandigheden waardoor het allemaal anders kan lopen dat ik gepland heb, o.a. omdat ik ook vrouw en moeder ben met een fulltime baan, wat uiteraard voor de nodige uitdagingen zal zorgen.

 

Omdat ik dit inzicht in mijzelf heb, ga ik het dit keer ook anders aanpakken. Het hoeft niet allemaal tegelijk, en het hoeft ook niet allemaal vandaag. Stapje voor stapje, en de voortgang bijhouden, zodat ik achteraf kan reflecteren. Het gaat om de ontwikkeling, de groei, de aandacht. Hiervoor heb ik ook een planner-agenda-dagboek aangeschaft, en zal ik proberen regelmatig een stukje op mijn website te schrijven. Het moet allemaal nog een beetje vorm krijgen, maar de kop is eraf.

 

Voor nu ga ik dus lief zijn voor mij, en mijzelf niet verplichten om elke week, of elke maand, of zoveel keer per periode te schrijven. Ik hoop dat jullie weer een stukje met mij mee willen wandelen op mijn persoonlijke pad van groei. Ik drop dit bericht hier nu zoals het is, en zeg tot snel ;-) 

 

Ik vind het super leuk om feedback of vragen van jullie te krijgen in een reactie onder deze blog of via een mailtje.

 info@shadowsbloghut.com

 

Vond je dit een leuk blog? Deel hem met je omgeving via de knoppen onderaan deze pagina.

Liefs Jennifer A.K.A. Shadow

Reactie plaatsen

Reacties

Brenda
6 maanden geleden

Leuk idee meid! Zet hem op! Ik lees graag mee. Groetjes Brenda