B. Beginnen

Gepubliceerd op 4 februari 2024 om 13:27

Het begin is gemaakt.

 

De maand Januari is de eerste maand van het jaar. Logisch ook dat wij mensen dit als een kans zien om een nieuw begin te maken, klein of groot maakt niet uit. Ook ik heb weer de verander en verbeter kriebels, alleen overdrijf ik het weer eens een beetje! Wat is er weer veel gebeurd in een maand tijd zeg. Klussen, ont-spullen, opruimen en organiseren. Oké stiekem was ik in December al begonnen met de kamer van mijn dochter. Behang krabben, laagje verf, nieuwe kasten en spullen uitgezocht en alles opnieuw ingericht. Dit was een flinke klus die ik heb onderschat, maar trots op het resultaat!

Ook is het in de kerstvakantie traditie bij ons thuis om de boekenkast schoon te maken. Dit doen we door alle decoratie en verdwaalde rommel er uit te halen, en daarna plank voor plank alle boeken er uit, afstoffen en weer terug op hun plek. Daar waar nodig werken we de administratie bij op de boekenlijst. Dit jaar heb ik mijn verzameling Stephen King naar de slaapkamer verhuisd, zodat de kast beneden weer wat lucht heeft.

Ook hebben we flink wat spullen uitgezocht die het huis mochten verlaten, Speelgoed, decoratie, kleding, kindermeubels en gewoon allerlei dingetjes waar we zelf niet meer blij van worden. Een groot deel daarvan geef ik weg via de lokale weggeef groep op facebook. Of zetten we in onze minibieb. Voor degene die nieuw zijn hier, ik beheer een eigen minibieb en kinderzwerfboek station (shadows-green-book-nook) en een buurtkast voor voeding en verzorging.

Ik pak nu steeds een project/projectje. Zoals de voorraad kast, welke ik dan volledig leeg trek, ontspul en vervolgens alles wat overblijft geordend weer terug zet. Soms is het een ruimte, en soms is het een thema. Zo heb ik deze maand ook de knutselspullen en het speelgoed aangepakt. Ook heb ik weer mijn woonkamer een kleine make over gegeven door wat meubels te verplaatsen en verse plantjes toe te voegen. 

Het is natuurlijk nooit klaar, want binnen een project zit weer een deelproject, of moet soms in delen gebeuren. Dus mijn to do lijst is voorlopig nog lang zat. Hieronder wat foto's van wat resultaten tot nu toe. 

Soms is het niet het begin van iets, maar juist het eind. Het is tijd om te stoppen met roken! Ik weet dat ik het kan, want ik ben immers al vaker gestopt. In elk geval tijdens mijn zwangerschappen en in 2020 is het mij met behulp van een hypnotherapeut ook gelukt om ongeveer 9 maanden niet te roken. Dit keer zou ik samen met mijn collega de stap zetten. Alleen liep het een beetje anders dan gepland, en daarom maakte ik mijn pakje op en startte ik de poging alleen. Wat betekend dat ik op 25 Januari voor 9 uur in de ochtend mijn laatste 2 sigaretten heb gerookt! Het proces valt mij deze keer vooral fysiek zwaar de eerste dagen. Ik ben de afgelopen week echt "all over the place" zoals ze soms zeggen. Ik heb de concentratie van een goudvis, en mijn emoties schieten alle kanten op. Met roken onderdruk je van alles, en dat komt nu naar boven. Alles in mijn lijf is in de war geschopt, maar het begint er al op te lijken dat ik de ergste dagen heb overleefd. Nu is het dus een kwestie van niet meer opnieuw beginnen. Mijzelf kennende is het alles of niets! Wish me luck...

 

Om eerlijk te zijn stond ik de afgelopen periode zodanig in de fysieke doe stand, dat ik te weinig heb gedaan aan de administratie. Mijn planner heb ik redelijk bijgehouden, maar dit blog is alweer te lang blijven liggen. Ik merk ook tijdens het schrijven dat het nu te veel is om in één blog te vertellen. Maar hopelijk is deze samenvatting het lezen waard. 

 

Ik vind het super leuk om feedback of vragen van jullie te krijgen in een reactie onder deze blog of via een mailtje.

 info@shadowsbloghut.com

 

Vond je dit een leuk blog? Deel hem met je omgeving via de knoppen onderaan deze pagina.

Liefs Jennifer A.K.A. Shadow

Reactie plaatsen

Reacties

Hennie van Berlo
4 maanden geleden

Hoi Jennifer, leuk stukje weer. Wat betreft het roken, gaat je deze keer zeker lukken. Ik rook al meer dan 4 jaar niet meer. Groetjes Hennie

Thamara
4 maanden geleden

Hey Jennifer,
Lekker bezig en leuk om je verhalen te lezen, precies hoe het is en wie je bent.
En dat stappen met roken, de eerste stappen zijn gezet, nu wennen aan de nieuwe situatie. Jij kan dat ook 😉😘