Lente

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 20:37

Langzaam ontwaak ik. 

 

Het is de zon die het leven doet ontwaken. De vogels beginnen aan het bouwen van hun nesten en alle plantjes ontkiemen op hun eigen tempo.  Zo is het ook met mij. Er zijn zaadjes geplant die nu hun weg naar de oppervlakte aan het zoeken zijn.

  

Deze afgelopen periode is enorm snel voorbij gevolgen! Ook al had ik het voornemen om elke week een stukje op mijn website te plaatsen, het is er gewoon even niet van gekomen. Dat geeft niet, het is oké.   

 

Ik mocht de afgelopen weken een aantal keren op stap naar Zeeland. Op het programma stonden een live dag waar ik met een groep gelijkgestemden heb mogen werken met en aan onze energie. Een 1 op 1 energie dag met mijn coach, en zelfs een retraite van 2 volle dagen met een groep fantastische vrouwen. Het was tijdens deze dagen dat ik echt tijd, energie en aandacht heb besteed aan mij! 

 

Tijdens NL doet heb ik als vrijwilliger meegedaan. Samen met een groepje andere vrijwilligers (die ik van te voren nog nooit had gezien of gesproken) hebben we tuintjes opgeknapt van mensen in de wijk, die dat zelf niet meer kunnen. Ik wist niet dat ik zo fanatiek een klimop van een muur kon verwijderen! Het gaf mij veel voldoening om zo eens de handen uit de mouwen te steken. 

 

Mijn eigen tuintje heb ik ook opgeknapt, lekker met plantjes en bloemen in de weer geweest. En we hebben alle grofvuil op laten halen. De fysieke bloghut is ook weer gereed voor gebruik. Dus met het mooie weer in het land heb ik weer helemaal zin om ervan te gaan genieten. Wie weet wat voor moois er gaat ontstaan als mijn creativiteit weer “aan” gaat! 

 

Mijn personeelsgesprek heb ik inmiddels ook achter de rug. Daar was ik best een beetje nerveus voor. In mijn vorige blogs schreef ik over een loopbaantraject dat maar niet van de grond leek te komen. Ook had ik plannen voor een opleiding. Echter heb ik mij gerealiseerd dat het ook oké is om even helemaal niet bezig te zijn met mijn loopbaan. Dit heb ik dus ook aan mijn manager verteld, die er verassend positief op reageerde. Weet je, soms is het gewoon goed om je te focussen op wat er al is, en daarvan te genieten.  

 

Ook ben ik eindelijk bij mijn oma langs geweest. Samen met mijn moeder zijn we de trein en de tram ingestapt, op weg naar het verzorgingshuis waar ze sinds eind vorig jaar woont. Die vrouw is al dik in de negentig, en heeft nog bijna twaalf jaar zelfstandig gewoond nadat opa was overleden. Ondanks dat ze een winkelcentrum direct aan het huis heeft, gaat ze nog altijd naar het verderop gelegen centrum. Daar kent iedereen haar, en gaat ze als de koningin in haar scootmobiel langs de winkels. We hebben een hapje gegeten bij de toko, en zijn over de markt gegaan. Even haar kamer bekeken, en kopje koffie gedronken, alvorens weer naar huis te gaan.  

 

Op de school van mijn kinderen hebben ze een inzamelactie georganiseerd in een week tijd. Er werd geknutseld, en van alles bedacht om geld in te zamelen. In een nieuwsbericht van school las ik dat mijn dochter tegen de juf had verteld, dat mama wel even cakejes wilde bakken. Dat was op woensdagmiddag, en vrijdag was de vrijmarkt op school.

De kinderen deden ook een sponsorloop, en daarvoor moesten we ook stel op sprong sponsors regelen. Bedankt hé! Maar met alle liefde deed ik uiteraard mijn best voor mijn kinderen. Ik ben ze zelfs nog komen brengen, en heb ze aangemoedigd tijdens het rondjes rennen. 

 

Ik kom mijn tijd wel door zoals je ziet. Daarom probeer ik juist nu ook rust voor mijzelf te pakken waar ik kan. Ik zit nog steeds in de fijne energie van de retraite, en dat hoop ik zo lang mogelijk vast te houden. 

 

Zijn er dingen waarover jij meer zou willen lezen? Of heb je vragen voor mij, laat het weten in een reactie onder deze post, of mail mij op info@shadowsbloghut.com.

Vond je dit een leuk blog? Deel hem met je omgeving via de knoppen onderaan deze pagina. 

Liefs Jennifer A.K.A. Shadow 

Reactie plaatsen

Reacties

Els Segaar
2 jaar geleden

Leuk om te lezen Jennifer. Fijn dat je wat beter in je vel zit.

Thamara
2 jaar geleden

Erg leuk geschreven Jennifer en het is ook precies zoals het opgeschreven is. Lekker om te lezen zo in het voorjaarszonnetje. Ik kijk nu al uit naar je volgde blog x

Gracita Hussain
2 jaar geleden

Leuk bezig, Jennifer !